Командирът на военноморските сили на Иран обяви съвместни военноморски учения между

...
Командирът на военноморските сили на Иран обяви съвместни военноморски учения между
Коментари Харесай

Иран обяви съвместни учения с Русия и Китай, готов бил за заплахи от САЩ

Командирът на военноморските сили на Иран разгласи взаимни военноморски учения сред Иран, Китай и Русия в Индийския океан, до момента в който напрежението се усилва със Съединени американски щати и страните от арабския Персийски залив.

В конференция контраадмирал Хосеин Ханзади сподели пред публицисти, че морското поделение на иранските военни ще стартира взаимни учения дружно с китайските и съветските военноморски сили, в южните води на Индийския океан, като добави, че още едно обучение може да се организира преди края на годината.

Уточнява се, че ученията имали за цел повишение на сигурността в южния Индийски океан, в съгласуваност с непрекъснати военноморски задачи, ситуирани там.

По думите на Ханзади първичните проекти за тези учения са били направени и че военните сили на трите страни били в подготвеност.

По тематиката за иранската подготвеност за противопоставяне на интернационалните закани той сподели, че " иранските въоръжени сили се радват на доста високи качества, а Съединени американски щати нямат смелостта за директна борба с Иран и по тази причина използват прокси сътрудници, като да вземем за пример терористични групировки, с цел да реализиран задачите си ".

През август 2018 година Иран провежда огромно военно обучение в Персийския залив.

Смята се, че тези учения имат за цел да показват способността на Иран да затвори стратегическия морски път за доставките на нефт, защото напрежението със Съединени американски щати продължава да ескалира, откакто американският президент Доналд Тръмп се отдръпна от иранското нуклеарно съглашение от 2015 година и възобнови глобите против Техеран.

В момента Иран е изправен пред вълна от митинги, провокирани от внезапното повишаване на цените на бензина след година и половина на тежки наказания, които имат за цел да лимитират районната роля на Иран.

В четвъртък висшият водач на Иран аятола Али Хаменей отхвърли всеобщите митинги против държавното управление като " рискова интрига ", подкрепена частично от Съединени американски щати и Израел./ Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР